Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا، اخیراً بخش‌های تقطیع‌شده‌ای از سخنان حجت‌الاسلام و المسلمین سیداحمد خاتمی، عضو هیئت‌ رئیسه مجلس خبرگان رهبری و استاد سطوح عالی حوزه در یکی از سخنرانی‌ها، در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است که محتوای آن به ذکر روایتی از امام علی(ع) درباره وجود ۳۰ خلاف شرع در حکومت برمی‌گردد.


متن این فایل صوتی یک‌دقیقه‌ای به این شرح است: «مشکلات هم هست، گرفتاری‌ها هم هست، اختلاس‌‌ها هست، بی‌تدبیری‌ها و قیمت‌های افسارگسیخته هم هست که اینها محکوم است و نمی‌خواهیم باشد، اما اگر از دست ما بیرون بود، چه کنیم؟ رها کنیم حکومت دین را؟

به یک روایت بسیار ناب از امیرالمؤمنین برخوردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیرالمؤمین(ع) فرمود: در حکومت من ۳۰ خلاف شرع است که از دست من کاری ساخته نیست. حالا امیرالمؤمین(ع) چه کند؟ منطق امیرالمومنین(ع) این است؛ اگر حکومت علی باشد ۳۰ خلاف شرع است و اگر حکومت علی(ع) نبود، می‌شود ۳۰۰ خلاف شرع.»


سوءبرداشت‌های مختلف، انحراف محتوای اصلی پیام توسط رسانه‌های خارجی، در کنار برخی نقد‌ها به این سخنان، ایکنا را بر آن داشت که به منظور تبیین شفاف و روشن این روایت و سند آن ‌گفت‌گویی با حجت‌الاسلام والمسلمین سیداحمد خاتمی داشته‌ باشد.

وی در ابتدا درباره این سخنان و حواشی‌ ایجاد‌شده گفت: می‌دانم توضیحات مجدد در مورد این روایت هیچ اثری ندارد و کسانی که اهل شیطنت هستند، دست از این کار نمی‌کشند.

عضو هیئت‌ رئیسه مجلس خبرگان رهبری آدرس روایت مذکور را «روضه کافی، حدیث ۲۱ چاپ جدید ۱۵ جلدی، جلد ۱۵ صفحه ۱۵۲ و چاپ قدیم هشت جلدی، جلد هشت صفحه ۵۹» بیان کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی در پاسخ به این پرسش که مغرضان به بهانه مشکلات اقتصادی امروز مردم، محتوای این سخنان را منحرف کرده و سخنان شما را توجیه‌ بی‌کفایتی‌ها و ضعف مدیریت‌ها تعبیر کرده‌اند، پاسخ شما چیست؟ تصریح کرد: من طرفدار این نظام و توجیه‌گر کارهای درست آن هستم و بدون هیچ واهمه‌ای از اقدامات درست دفاع می‌کنم.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم، با بیان اینکه «روح این روایت آن است که امام علی(ع) دغدغه اجرای تمام اسلام را داشتند و دوست نداشتند حتی یک مورد خلاف شرع هم در حکومتشان باشد، اظهار کرد: اما متأسفانه در دوران حکومت ایشان اجازه این کار داده نمی‌شود و حتی برخی خودی‌ها هم در برابر تصمیمات مولا می‌ایستند که در این وضعیت تکلیف امام(ع) روشن است؛ «لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلَّا وُسْعَهَا».

امام جمعه موقت تهران اضافه کرد: امام(ع) می‌فرمایند؛ من در حد توانم تلاش می‌کنم و منطق مولا این است که اگر حکومت علوی باشد ۳۰ خلاف شرع رخ می‌دهد و اگر نباشد می‌شود ۳۰۰ و سه هزار خلاف شرع.

وی در توصیف این وضعیت، به جبهه جنگ با دشمنان اشاره کرد و گفت: ما اگر دشمن کاری کرد که نتوانیم در خط اول دفاع کنیم، به خط دوم می‌رویم و اگر خط دوم را گرفت، به خط سوم می‌رویم. آرزوی همه تحقق تمام اسلام است، ولی اگر نشد هرقدر که بتوانیم عمل می‌کنیم. منطق امیرالمؤمنین(ع) این است و نمی‌دانم کجای این سخن تخریب و تضعیف نظام و خلاف روش خردورزانه است؛ کاملاً کار امام علی(ع) قابل دفاع و خردمندانه است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه آنچه گفتم جلوه‌ای از مظلومیت مولا علی(ع) بود، اظهار کرد: این مظلومیت را نه دشمنان، بلکه اطرافیانی باعث شدند که جوسازی کردند که امام(ع) نتوانند و فضا را برای تعطیلی یک حکم خلاف شرع مناسب نبینند؛ این سخن تحلیل مولا بود.

وی تأکید کرد: جان کلام این است که آرزوی مسئولان همراه مقام معظم رهبری، اجرای همه اسلام است ولی اگر امکانات در دست نبود، یا به دلیل شیطنت‌های خارجی، بی‌تدبیر‌ی‌های داخلی و بی‌بصیرتی برخی کَسان، این امکان فراهم نبود، باید آنچه در توان است، انجام داد و اجرا شود. 

حجت‌الاسلام والمسلمین خاتمی در پایان گفت: این توضیحات را بنا به درخواست این خبرگزاری ارائه کردم ولی می‌دانم کسانی که خاتمی در خط تخریب ‌آن‌هاست، به این سخنان گوش نمی‌دهند و دست بر نمی‌دارند.

منبع: الف

کلیدواژه: حجت الاسلام امام ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۴۶۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشه اصلی براندازان خدشه وارد کردن به عنصر انسجام است

به گزارش خبرگزاری مهر، اولین نشست تبیینی غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران با محوریت «وحدت ملی»، با حضور محمدحسین صفار هرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت برگزار شد.

صفار هرندی در این نشست گفت: مقوله وحدت ملی و یکپارچگی و انسجام، برای کشور و جمع بزرگی که واحد سیاسی مشخصی را شکل می‌دهند، طبیعی و ابتدایی‌ترین نیاز است. اصلی‌ترین نقشه کسانی که با نیت براندازی به سراغ کشورها می‌آیند، خدشه وارد کردن به عنصر انسجام است. پس از فتنه ۱۳۸۸، وزرای دفاع عضو ناتو در یکی از نشست‌های سیاسی و استراتژیک، به مخدوش شدن ارتباط مردم با حکومت و یکدیگر تاکید کردند. در چنین طرحی ارتباط حاکمان با یکدیگر نیز باید متزلزل شود و برای تحصیل این مقصود و ایجاد تنگنا در زندگی مردم، تحریم و افزایش تحریم‌ها را اصلی اساسی دانستند. با ایجاد چنین اختلالی، اگر ادبیات انتقادی به مرحله اعتراضی و پس پرخاش‌جویی برسد، رابطه حکومت و مردم مخدوش و به عبارتی سرمایه اجتماعی متزلزل می‌شود.

وی با تاکید بر لزوم وحدت بین مسوولان گام بعدی را در وحدت‌شکنی و بر هم زدن سامانه‌های انسجام‌بخش، اختلاف‌افکنی در سطح مقامات و مسوولان دانست و گفت: با آنکه اکنون به صورت نگران‌کننده دچار این موضوع نیستیم، ولی گاهی در مدیریت‌های اجرایی یا تقنینی شاهد ایجاد فضای تعارض بین دو قوه می‌شویم که نه تنها سبب پیشبرد امور نمی‌شود، بلکه حالتی خصومت‌آمیز نیز به خود می‌گیرد. این برای انسجام یک حکومت اخلالی اساسی است و خواست عمومی جامعه به هیچ وجه تنازعی از این جنس نیست. مردم می‌دانند که حاصل این تعارض، عقب ماندن از خدمت دستگاه‌ها به مردم است. اما جریانی که از بیرون این آسیب را تدارک دیده، صورتی ظاهری برای آن می‌سازد که مردم را به دو دسته تقسیم می‌کند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: توقع می‌رود هوشمندی و هوشیاری، هم در سطح مقامات و هم در میان مرد، به ویژه نخبگان که نیروهای پیشران اجتماعی و سیاسی هستند، در مواقع خطر بازدارنده از ورود به عرصه‌ای باشد که هیچ بهره داخلی ندارد.

وی با اشاره به دوران جنگ و بحران‌های گذشته ایران، گفت: قدرت‌های مسلط جهانی و کشورهای غربی که ما را به عنوان عنصری مزاحم برای اهدافشان تلقی می‌کنند، با به نتیجه نرسیدن نقشه‌های معمول برای مواجهه با ما، دست به عملیات‌های خرابکارانه‌ای چون فاجعه ۷تیر۱۳۶۰ در بخش‌های حساس کشور می‌زنند که در کشورهای معمولی دیگر منجر به جابه‌جایی حکومت می‌شود.

صفارهرندی گفت: اما در ایران ما، باوجود قرارگرفتن استان‌های مرزی در آستانه سقوط، باز هم ملت و کشور در زمان بحران خود را مدیریت کرده و تجربیات دشمنان ناکام مانده است. به ویژه در تجربه جنگ تحمیلی و قرارگیری در وضعیت جنگی، کشور ما که شرایطی مشابه آنچه بر مردم غزه می‌رود داشت بسیار عالی عمل کرد.

عضو شورای نظارت بر صداوسیما گفت: دشمن به تناسب موسمی که در آن قرار داریم، ترفندهایی به کار می‌برد. آخرین برنامه بی‌سابقه‌ای که به امید نقطه نهایی سقوط ما به کار گرفتند نیز، تحریم‌های گسترده‌ای بود که با اتحاد مردم، آن را خنثی کردیم و سختی‌هایی را که در گذشته به آسانی موجب تسلط دشمن می‌شد دور زدیم. ما حتی از دوستان دشمنانمان هم برای بر هم زدن این سامانه تحریمی استفاده کردیم و برای دیگران نیز الگو شدیم. حالا در تمام منطقه کسانی که با ما آرمان‌های مشترک دارند، مانند ما عمل می‌کنند و ایمان دارند می‌توان در مقابل آنان ایستاد.

وی با اشاره به اینکه وحدت ملی برای ما یک توافق داخلی است و وقتی دچار خدشه می‌شود، زمینه یک جنگ بزرگ داخلی، نفوذ بیگانه و تصرف سرزمینی توسط دشمن را فراهم می‌سازد، خاطرنشان کرد: دشمن در مقابل این ملت یکپارچه، بر تنوع فرهنگی، قومیتی و مذهبی به‌عنوان ظرفیت‌هایی برای بر هم زدن انسجام حساب کرده و این موضوعات را مبنایی برای به‌وجود آوردن بحران و اختلال کرده است.

صفارهرندی گفت: آنچه در جریان تظاهرات مردم در برلین بسیار تکان‌دهنده و یادآورنده خطر بود، بالارفتن شانزده پرچم به نام ایران بود. دشمن، ایران مقتدر و بزرگ را تکه‌تکه و کوچک می‌خواهد؛ چنان‌که عراق‌ سوریه و لبنان را نیز این‌چنین می‌خواستند. عملیات‌های اخیر در ایران، همه در همین جهت بود و دیدیم که عناصر وحدت ملی مورد تعرض قرار گرفت و به مرکزیت نظام اهانت شد.

وی با تاکید بر اینکه وحدت ملی ارزشمندترین سرمایه یک ملت است و باید از آن پاسداری شود، گفت: با وجود اینکه بهانه برای اختلافات زیاد است، ولی از کنار اختلاف در یک امت، می‌توان به زایش نیز رسید. اختلاف نباید سرمایه‌های ملی را بسوزاند و از حد گفتمانی خارج شود و به تنازع میدانی برسد.

صفارهرندی در پایان گفت: بخشی از خدشه به وحدت نیز محصول غفلت‌های خودمان است. گاهی ما اختلافی جزیی را به اختلافی بزرگ می‌کنیم؛ ولی امید است محیط کتاب و رجوع به دانایی ما را در همچین عرصه‌هایی راهنمایی کند.

کد خبر 6100772 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • پاسخ رهبری به تصمیم شمخانی و خاتمی برای کاندیداتوری در انتخابات به روایت آیت الله هاشمی /فیدل کاسترو شروع به حرف زدن که می کند، دیگر متوقف نمی شود
  • نقشه اصلی براندازان خدشه وارد کردن به عنصر انسجام است
  • «به آمار مزخرف ام باپه نگاه نکنید؛ بر خلاف او، مسی و نیمار همه‌جای زمین حضور داشتند»
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حرکت خلاف جهت سکه و طلا
  • (ویدیو) شعبده‌بازی «دایی عباس» مقابل سید محمد خاتمی
  • امروز با سعدی: که حال غرقه در دریا نداند خفته بر ساحل
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • هنرمندان اردکان در فرهنگسرای خاتمی گردهم آمدند
  • روش تربیتی امام خمینی(ره) و نقطه اوج حکومت مهدوی
  • تخریب کامل ۳۸۹ واحد مسکونی و تجاری در آتش‌سوزی شفت