Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «علی از زبان علی(ع)»؛ روایتی از زندگانی و زمانه امیرالمؤمنین، علی(ع)، در آستانه فرارسیدن عید غدیر خم به زبان عربی در لبنان توزیع شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، انتشارات دارالمعارف لبنان در آستانه فرارسیدن عید ولایت، عید غدیر خم، کتاب «علی از زبان علی(ع)» را به زبان عربی ترجمه و در این کشور در دسترس علاقه‌مندان قرار داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

کتاب «علی از زبان علی(ع)» نوشته حجت‌الاسلام و المسلمین محمد محمدیان است که نشر معارف آن را منتشر کرده و تاکنون با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه بوده است. کتاب، روایتی است از زندگانی و زمانه امیرالمؤمنین، علی(ع)، از زبان مبارک ایشان.  این کتاب در واقع دربردارنده گزارش‌های تاریخی و روایی براساس سیر طبیعی گفتارهای اجتماعی و سیاسی است و نه عهده‌دار بیان معارف عمیق توحیدی.

محمدیان برای نگارش کتاب حاضر ضمن بهره بردن از منابع روایی و تاریخی شیعه، به منابع معتبر اهل سنت نیز مراجعه کرده است. این کتاب از 10 فصل دوران مکه, دوران مدینه, دوران خلفا, دوران خلافت, دوران جنگ جمل, دوران جنگ صفین, دوران حکمیت, دوران جنگ نهروان, دوران غارت ها و دوران شهادت تشکیل شده است. تمامی مطالب مندرج در کتاب با بهره بردن از کلام امام علی(ع) شکل گرفته است. 

از جمله ویژگی‌های کتاب «علی از زبان علی(ع)»، زبان ساده و همه‌فهم کتاب است. برخلاف سبک نگارش کتاب‌های تاریخی، کتاب حاضر تلاش دارد با بهره‌گیری از کلام امام علی(ع)، زندگانی آن حضرت را با زبانی ساده و شیرین برای مخاطب عام نیز دلپسند کند. 

در بخش‌هایی از این کتاب می‌خوانیم:

علی(ع) را دوست بدار

در یکی از روزها که فرشته وحی بر پیامبر(ص) فرود آمد، این پیام را برای آن حضرت آورد: ای محمد(ص)، این فرمان خداست که علی(ع) را دوست بداری و به دوستان او نیز محبت بورزی، زیرا خداوند متعال علی(ع) را دوست دارد و دوستان او را نیز دوست می‌دارد.

در کنار پیامبر حتی در بهشت

در کنار رسول خدا(ص) نشسته بودم. مردی نزد آن حضرت آمد و بی‌مقدمه از ایشان پرسید: ای رسول خدا(ص)، از میان خلق خدا، محبوب‌ترین فرد نزد شما کیست؟

رسول خدا(ص) مرا به وی نشان دادند و فرمودند: این و همسرش و دو پسرش. آنها از من و من از آنهایم. آنها همراهان من در بهشت خواهند بود.

آنگاه رسول خدا(ص) برای اینکه بتوانند به آن مرد نزدیکی ما به خود را نشان دهند و اینکه در بهشت از هم جدایی‌ناپذیریم، دو انگشت خود را به هم چسباندند و فرمودند: این چنین که دو انگشت من کنار هم قرار دارند!

علی از من و من از علی هستم

یکی از دوستان رسول خدا(ص) خوشه‌ای موز برای ایشان هدیه آورده بود. رسول خدا(ص) یکی از آن موزها را پوست کندند و در دهان من گذاشتند. شخصی که شاهد این محبت رسول خدا(ص) بود، با تعجب از ایشان پرسید: گویا علی(ع) را بسیار دوست می‌دارید!

رسول خدا در پاسخ وی فرمودند: آیا تو هنوز نفهمیده‌ای که علی(ع) از من است و من از علی(ع) هستم؟!

دلیل لطف و محبت رسول خدا(ص) به من

 اینکه من نزد رسول خدا(ص) موقعیت خاصی داشتم و آن حضرت مرا دوست داشت و یار نزدیک و معتمد خود می‌شمرد، هرگز به این دلیل نبود که خویشاوند او بودم؛ بلکه دلیل آن همه لطف و محبت، فقط و فقط جهاد و تلاش من در راه خدا ازیک سو و خیرخواهی و دلسوزی من از سوی دیگر بود.

شب‌های قدر همراه با «علی از زبان علی(ع)»"علی از زبان علی" شنیدنی شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امام علی ع ترجمه کتاب امام علی ع ترجمه کتاب علی از زبان علی ع رسول خدا ص آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۵۲۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (20 اردیبهشت)

غم زمانه که هیچش کران نمی‌بینم
دواش جز می چون ارغوان نمی‌بینم

به ترک خدمت پیر مغان نخواهم گفت
چرا که مصلحت خود در آن نمی‌بینم

ز آفتاب قدح ارتفاع عیش بگیر
چرا که طالع وقت آن چنان نمی‌بینم

نشان اهل خدا عاشقیست با خود دار
که در مشایخ شهر این نشان نمی‌بینم

بدین دو دیده حیران من هزار افسوس
که با دو آینه رویش عیان نمی‌بینم

قد تو تا بشد از جویبار دیده من
به جای سرو جز آب روان نمی‌بینم

در این خمار کسم جرعه‌ای نمی‌بخشد
ببین که اهل دلی در میان نمی‌بینم

نشان موی میانش که دل در او بستم
ز من مپرس که خود در میان نمی‌بینم

من و سفینه حافظ که جز در این دریا
بضاعت سخن درفشان نمی‌بینم

تفسیر :

قصد انجام کاری دارید که لازم است بیشتر درباره عواقب و نتایج آن فکر کنید. اگر مردد هستید بهتر است با افراد باتجربه و دوستان دلسوز و مورد اعتماد مشورت کنید تا با تصمیمات بهتر ، بهترین نتایج را به دست آورید.

برای کارهای بی اهمیت که نتیجه و حاصلی ندارد وقت ارزشمند خود را هدر نداده و خودتان را به دردسر نیندازید.

زندگی نامه حافظ

حافظ، شاعر فارسی زبان قرن هشتم هجری بوده که در سال ۷۲۷ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد. پدر او بهاءالدین محمد نام داشت که در دوران کودکی حافظ، از دنیا رفت. حافظ در دوران نوجوانی شاگرد نانوا بود و به‌همراه مادرش زندگی سختی را سپری می‌کرد. گفته می‌شود او در اوقات فراغت خود به مکتب‌خانه‌ای که نزدیک نانوایی بود می‌رفت و خواندن و نوشتن را از همان جا فراگرفته است. او در مجالس درس علما و بزرگان زمان خود شرکت می‌کرد و نیز‌زمان برای کسب درآمد به کارهای سخت و طاقت فرسا می‌پرداخت. خانه حافظ در محله شیادان شیراز بود.

این شاعر بزرگ در دوران جوانی بر تمام علوم مذهبی و ادبی مسلط شد و در دهه بیست زندگی خود به یکی از مشاهیر علم و ادب سرزمین خود تبدیل شد. جالب است بدانید که او قرآن را به‌طور کامل حفظ بود و به همین خاطر تخلص حافظ را برای او انتخاب کردند. شمس الدین محمدبن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی حدود چهل سال در حوزه درس استادان آن زمان از قبیل قوام الدين عبدالله، مولانا بهاء الدين عبدالصمد بحرآبادی، مير سيد شريف علامه گرگانی، مولانا شمس الدين عبدالله و قاضی عضدالدين عيجی  شرکت می‌کرد و به همین خاطر به اکثر دانش‌های زمان خود مسلط بود.

حافظ در دوران شاه شیخ ابواسحاق به دربار راه پیدا کرد و شغل دیوانی را برای خود انتخاب کرد. او علاوه بر شاه ابواسحاق، در دربار شاهان دیگری همانند شاه شیخ مبارزالدین، شاه شجاع، شاه منصور و شاه یحیی نیز حضور پیدا کرده بود. حافظ از طریق دیوانی امرار معاش می‌کرد و شاعری شغل اصلی او نبود. جالب است بدانید که بزرگ‌ترین گناه از نظر حافظ، ریاکاری و مردم‌فریبی بود. حافظ در دوران زندگی خود اشعار به‌ویژه غزلیات بسیار زیبا و معنی‌داری سروده است که نیز‌اکنون پس از گذشت قرن‌ها از آن، بوی تازگی داده و خواندنش آرامش‌بخش است. دیوان اشعار حافظ شامل غزلیات، قصیده، مثنوی، قطعات و رباعیات می‌شود.

حافظ در دوران جوانی عاشق دختری به نام شاخه نبات شد؛ البته برخی بر این عقیده‌اند که نام همسر حافظ نسرین بود و او این نام را به‌دلیل شیرین زبانی معشوقه‌اش به او اختصاص داده است. او برای رسیدن به معشوقه‌اش، ۴۰ شبانه روز را به‌طور مستمر در آرامگاه باباکوی شب زنده‌داری کرده و به دعا پرداخت. سپس، با شاخه نبات ازدواج کرد و حاصل این ازدواج یک فرزند پسر بود. حافظ تنها یک بار ازدواج کرد و پس از مرگ همسرش مجرد ماند. به همین خاطر بسیاری از عارفان و عاشقان، عشق مقدس و واقعی را در حافظ جستجو می‌کنند. پسر این شاعر بزرگ نیز در دوران جوانی در راه سفر نیمه‌کاره به هند همراه پدرش از دنیا رفت.

در تقویم رسمی ایران، ۲۰ مهر روز بزرگداشت حافظ است و هر ساله در این روز مراسم بزرگداشت حافظ با حضور پژوهشگرانی در سراسر دنیا روی آرامگاهش در شهر شیراز برگزار می‌شود.

 

آثار حافظ

دیوان حافظ شامل ۵۰۰ غزل، ۴۲ رباعی و چند قصیده است که آن را در در ۵۰ سال از زندگی خود سروده است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر سال تنها ۱۰ غزل سروده است؛ زیرا او در لحظاتی خاص به سرودن اشعار خود می‌پرداخت و تمرکز خود را روی خلق آثاری ناب گذاشته بود که شایسته مقام معشوق باشد. این نکته بسیار قابل‌توجه و تامل‌برانگیز بوده و به همین خاطر دیوان او را به یک کتاب خاص و خواندنی تبدیل کرده است. دیوان حافظ بیش از ۴۰۰ بار به زبان فارسی و زبان‌های دیگر دنیا به چاپ رسیده است. حافظ لقب ماهرترین غزل‌سرای زبان فارسی را نیز با اقتدار از آن خود کرده و تک بیت‌های او بسیار درخشان و تماشایی است.

شاید تعبیر کردن یا قدرت تاویل پذیری را بتوان از مهم‌ترین خصوصیات اشعار حافظ به حساب آورد؛ زیرا هر کس که دیوان حافظ را باز کرده و غزلی از آن می‌خواند، با توجه به شرایط روحی خود برداشت متفاوتی از آن می‌کند؛ به‌گونه‌ای که حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است. در اشعار حافظ، تناسبات هنری به شکلی ظریف و دقیق رعایت شده‌اند و ایهام و ابهام را به جا و درست به کار برده است. در برخی از اشعار حافظ، زبان طنز نیز به کار گرفته شده تا ناگفته‌ها به کمک زبان طنز بیان شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (19 اردیبهشت)

دیگر خبرها

  • تائید حکم سنگین کارگردان ایرانی؛ از حبس تا ضبط اموال
  • پائولو مالدینی: نمی توانم خودم را جایی غیر از میلان تصور کنم
  • محبت به اهل بیت (ع) از نعمت های الهی است
  • ۷ ویژگی افرادی که در کودکی کمبود محبت داشته‌اند
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (20 اردیبهشت)
  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • افرادی که در کودکی محبت ندیده‌اند، این ۷ ویژگی را دارند
  • میزبانی حرم مطهر رضوی از زائران غیرایرانی در دهه کرامت
  • افرادی که در کودکی محبت ندیده اند این ۷ ویژگی را دارند
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد